Bilim Merkezi’nde Astronomi Öğretmen Seminerleri Başladı

Bilim Merkezi’nde Astronomi Öğretmen Seminerleri Başladı

Astronomi Öğretmenler Semineri'nin 21'ncisi 2-3-4 Mart tarihleri arasında Kocaeli Bilim Merkezi’nde başladı. Gönüllü öğretim görevlileri tarafından Fizik ve Fen bilimleri dersi müfredatına dahil olan astronomi konularının işlenmesinde öğretmenlere yardımcı olması, astronomiyle ilgili yanlış ve bilinenlerin düzeltilmesi, akıldaki soruların giderilmesi ve uygulanabilecek atölyeler, projeler gibi konuların fikir altyapısının oluşturulması amacıyla gerçekleştiriliyor. Özellikle Astronomiye gönül veren ve kendini geliştirmek isteyen öğretmenler için düzenlenen ve Türkiye’de çeşitli merkezlerde yapılan AÖS (Astronomi Öğretmenler Semineri) Kocaeli Bilim Merkezi’nde bu zamana kadar yapılanlar arasında en geniş kapsamla 120 öğretmenin katılımı ile gerçekleşiyor.

 

İLK KEZ BİLİM MERKEZİ EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR

İlk kez 2006 yılında yapılmaya başlayan AÖS programı bu güne kadar çeşitli merkezlerde düzenlendi. Bu yıl ilk kez bir Bilim Merkezi ev sahipliğinde yapılıyor. 2015 yılında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığına bağlı olarak özellikle çocuklara, gençlere bilimi sevdirmek, ders kitaplarında gördükleri bilgileri teoriden pratiğe dökebilmelerine katkı sağlamak amacıyla Kocaeli Bilim Merkezi kapılarını halka açtı, açıldığından beri bilime teşvik etmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla bir çok örnek projeye imza atan Bilim Merkezi yine bir ilke imza attı.

 

ŞEHİR DIŞINDAN YOĞUN KATILIM

21’ncisi Kocaeli’de gerçekleştirilen AÖS programına yoğun başvuru nedeniyle 60 olan kontenjan genişletilerek 120 ye çıkarılmıştır. En geniş kapsamlı şekilde yapılan seminere şehir dışından da yoğun katılım oldu. Yalova, Sakarya, İstanbul, Ankara, Bilecik, Düzce, Çankırı, Zonguldak illerinden gelen öğretmenlerin yanında Kocaeli genelinde 12 ilçeden öğretmenler katılım sağladı.

BİLGE ŞEHİR KOCAELİ

AÖS 21 programı Kocaeli Bilim Merkezi ‘’Bilge Şehir Kocaeli ve Kocali Bilim Merkezi’’ tanıtım sunumları ile başladı. 3 gün devam edecek programda ülkemizde astronomi, gökyüzünü tanıma, güneş ve güneş sistemi, güneş gözlemi, ay ve güneş tutulmaları, takım yıldızlar, burçlar ve astroloji, uzayda tarım, ay gözlemi, basit gözlem teknikleri, teleskop uygulamaları, enlem tayini, gezegenimiz ve uydumuz, yıldırlar bilgisi, öte gezegenler ve dünya dışı yaşam, disiplinler arası astronomi, astronominin insan yaşamına yansımaları, ışık kirliliği, uluslar arası eğitim projelerine katılım, gök atlası ve usturlab yapımı atölyesi, teleskop tanıtımı ve uygulama, gökyüzü gözlemi, derin uzay cisimleri, uzay araştırmaları, astronominin bilim eğitimindeki önemi, gökyüzü fotoğrafçılığı eğitimleri yapılacak. Program 3. Günde sertifika töreni ile tamamlanacak.

 

Kroki